Välityspalkkiovertailun mutkassa

Vedän Suomen toistaiseksi ainutta kiinteistönvälityksen välityspalkkiovertailua ja sen osana on kiinteistönvälittäjien maksuton kilpailutuspalvelu. Koko helahoito on pyörinyt nyt pian neljä vuotta ja se on toden totta itselleni ollut syväluotaus suomalaisen asunnon myyjän mielenmaailmaan.

Suomalaiset ovat tottuneet säästämään suurimman osan omaisuudestaan asuntovarallisuuteen. Tämä toteutetaan maksamalla koko työikä pois asuntolainaa ja sitten kun kuolo korjaa saavat perilliset asunnon jne. Matkan varrella suomalainen vaihtaa omistusasuntoaan keskimäärin kerran seitsemässä vuodessa. Tästä riemusta välitysliikkeet ja koko kiinteistönvälitysala elää. Ankdoottina mainittakoon, että espanjalaiset ja portugalilaiset muuttavat elämässään keskimäärin vain kahdesti.

Mitä tästä kaikesta voi siis päätellä? No ainakin sen, että suomalainen on sitkeä kitupiikki. Tästä syystä johtuen koko asuntoala, välityspalkkiovertailu sekä sen kilpailutuspalvelu toimivat oivallisesti. Kantava voima on tosin suomalaisen ahneus ja saituruus. Koko paketti on valmis, kun edellä mainitut luonteenpiirteet marinoidaan ylioptimistisilla ajatuksilla oman asunnon toteutuvasta hinnasta.


Ville Lehtinen


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myyntiturva - kokemuksia

Raimo Sarajärvi - keinoja kaihtamatta

Vesivasara