Pärjäile Bana!

Vielä hetki sitten kaikki ylistivät HJK:n analyyttistä ja asiaansa vihkiytynyttä valmentajalahjakkuutta Mika Lehkosuota. Surkea liigakauden alku alle ja viikate heilahti heti. Sellaista urheilu on, sanotaan. HJK:n seurajohto näytti asian todeksi.

HJK:lta itseltään löytyivät avaimet tilanteen selvittämiseksi. Koko joukkuetta ei voinut vaihtaa, mutta valmentajan pystyi. Muuttuisiko kurssi, jos Lehkosuo korvattaisiin? Samat pelaajat kuitenkin jäivät nyt uuden valmentajan koulittavaksi. Onnistuessaan valmentajanvaihdos tarkoittaa sitä, että syy alkukauden vaikeuksille olisi ollut taktiikassa tai menttaalipuolella. Lehkosuo tunnetaan taktisesti ylen järkevänä ja siksi oma veikkaukseni oli henkinen lukko.

HJK on osakeyhtiö ja osakeyhtiöiden tarkoituksena on tuottaa omistajilleen voittoa. Osakeyhtiönä HJK onkin ollut viime vuosina kannattava yritys. Se on tehnyt viimeisen neljän vuoden aikana keskiarvollisesti lähes 300 000 euron vuositulosta. Alkukauden kömmähdyksen johdosta hyvä tuloskehitys on vaakalaudalla. Pahimillaan euro-otteluista saatavat korvaukset jäisivät ensi vuonna saamatta. HJK on kuitenkin takuulla loistokunnossa taloudellisesti ja se kestää yhden jos toisenkin urheilullisesti huonon kauden. Menneet hyvät ajat eivät kuitenkaan enää painaneet vaakakupissa.

Tänään 22.5.2019 HJK erotti päävalmentajansa Mika Lehkosuon ja ilmoitti samalla, että Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Toni Koskela korvaa hänet tehtävässä. Ratkaisu on mielenkiintoinen. Lehdistötilaisuudessa ei Lehkosuon ajasta enää keskusteltu, vaan katseet käännettiin tulevaan. HJK kertoi tukevansa uutta valmentajaansa täysin rinnoin eikä se toimitusjohtaja Riihilahden toimesta enää lähtenyt ruotimaan mikä aiemmin meni pieleen. HJK saa nyt hetken hengähtää, mutta ongelmia voi olla tulossa lisää. Uusi päävalmentaja Koskela otti riskin suostuessaan HJK-pestiin - se on selvä. Kuinka nopeasti Koskela saakaan lähteä jos ja kun voitottomuus vain jatkuu? HJK:n joukkue on osoittautunut perin aikaansaamattomaksi ja moni saanee luvan kokeilla sillä menestystä - mainettaan uhraten.

HJK kiitti seuralegendaansa Lehkosuota ja toivotti hyvää jatkoa. Lehkosuon aikakausi HJK:n peräsimessä loppui siis näin. Pärjäile Bana!

Ville Lehtinen









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myyntiturva - kokemuksia

Raimo Sarajärvi - keinoja kaihtamatta

Vesivasara