Islannin tuliaiset

Suomen jalkapallomaajoukkueen matka Islantiin oli lopulta suoranainen katastrofi. Kaikki olisi voinut olla toisin, mutta ei vaan ole. Karsintahistoriamme legendaarisimpiin tappioihin kuuluva lopputulos ei jätä ketään kylmäksi.

Pelistä ja koko ottelutapahtumasta on poimittavissa niin hyviä kuin huonojakin asioita. Hyvää oli, että nyt peli kulki ja Suomi teki jopa maaleja. Lisäksi Sauli Väisänen ensiesiintyi maininnan arvoisesti. Todella kurjaa sen sijaan on, että orastava onnistuminen ja sitä seuraava itseluottamus mahdollisesti tuhoutuivat jälleen. Synkät kokemukset viiltävät syviä haavoja heikolla itsetunnolla varustetun jalkapalloväen nahkaan.

Islanti näytti aika-ajoin juuri niin pieneltä kuin se todellisuudessa onkin. Suomi kuitenkin pelasi lopun minuutit kuin juniorijoukkue esimerkiksi aiheuttamalla karmeita sivuvapareita ja vonkumalla vaihtoja, vaikka kentällä jatkaminenkin olisi ollut mahdollista. Näin Islanti teki sen mitä se osaa.

Samaan aikaan Roman Eremenkolle on langetettu kummastuttava väliaikainen pelikielto. Siihen voi varmaankin olla vain yksi syy. Mikäli kyseessä on doping, niin on se suureksi häpeäksi hänelle itselleen ja koko suomalaiselle jalkapalloilulle.

Itse ottelusta on muistutettava vielä, että Islanti tuhri pilkun, ampui tolppaan ja ylärimaan sekä teki kolme maalia. Kenties he lopulta ansaitsivat voittonsa.

Ville Lehtinen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myyntiturva - kokemuksia

Raimo Sarajärvi - keinoja kaihtamatta

Vesivasara