Huomistakaan ei vielä ole annettu

Ihmisen pitää syödä. Siksi minunkin piti taas käydä ruokakaupassa. Tunnelma ruokaostoksilla on tosin muuttunut kovin. Ainakin minä ja silminnähden myös monet muut kiertävät toisiaan kaukaa. Silti mukaan mahtuu toisinajattelijoita. En ollut korviani uskoa, kun kuulin ysköksiä hyllyjen välistä. Katsoin taakseni ja eikö siellä tämä yli viisissäkympeissä oleva äijä pärskinyt ilman minkäänlaista yritystäkään laittaa kättä suun eteen. Luulisi jo tässä vaiheessa, että käyttäytymisohje olisi mennyt perille. Ymmärtäisin hieman paremmin, jos kyseessä olisi ollut lapsi. Lapsista lisää alla.

Eilen menimme puistoon lasten kanssa. Siellä oli tietysti myös muitakin. Siinä koripalloa heitellessä oli viereisellä korilla poikaporukka. Kaverit olivat noin 10-13 vuotiaita. Minkäänlaista turvaväliä ei poikien välillä ollut ja kun he lopettivat pelaamisen ja kävelivät ohitsemme muistutin asiasta varovasti. Tämän seurauksena yksi nulikoista yskäisi kaveriaan provokatiivisesti naamaan. Häntä ei varmasti naurata, jos päin yskimänsä kaverin vanhempi tai isovanhempi kuolee koronaan.

Korona tuhoaa ihmisten elämän - kirjaimellisesti. Pahimmillaan se tappaa ja monilta se vie toimeentulon. Lapset eivät tätä ymmärrä, mutta meidän vanhempien on sitä heille teroitettava. Välinpitämättömyyttä on vaikeampi kitkeä, kun ei voi sanomaankaan mennä. Voi nimittäin pian olla, että aikuinen valahtaa lapsen tasolle. Tämä kaikki pitkittää yhteiskunnan alennustilaa.

Maailma ei enää ole entisensä. Tätä virusta ei noin vain kitketäkään. Tänne se jää pyörimään ja laumasuojaan on pitkä matka. Rokotteen valmistumiseen menee ties kuinka kauan. Rajoitteiden poistuessa virus alkaa pian taas leviämään kulovalkean lailla ja niin ollaan jälleen sulkutilassa. Sitten kun koronaan kehitetään rokete, tulee seuraava virus jne. Kiinassa on jo aikapäivää kuljettu maskit naamassa ja se tullee jäämään länsimaidenkin katukuviin pysyvästi. Hengityssuojaimia kantavat ne, joilla on tauti päällä sekä riskiryhmän ihmiset. Käsidesin markkinat ovat taatut ja niin ikään myös steriilit kumihanskat käyvät kuin kuumille kiville. Kukaan ei tiedä kuinka tässä käy ja miten kauan vitsaus kestää? Koronaa tai ei - ei huomistakaan ole vielä meille annettu.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myyntiturva - kokemuksia

Raimo Sarajärvi - keinoja kaihtamatta

Vesivasara